Magamról

Szeretettel köszöntelek kedves ide látogató! Szeretném megosztani veletek tapasztalataimat!A szeretet legfőbb tanítása a feladatom !Sorsfeladatom hogy segítsek az embereknek legyőzni félelmeiket és segítsek mindenkit a helyes útjára terelni az igazi sorsfeladatai közé!Köszönöm hogy megtisztelsz azzal hogy elolvasod írásaimat!Üdvözlettel Kissné Erika elérhetőségem:erika.gyogyitoszeretet@gmail.com Szeretettel várom ide írásaidat hogy közzé tehessem a te tapasztalataidat is:)

2011. december 29., csütörtök

A szabadság egyenlő az elengedéssel:)

Hogyan szabadulhatsz meg a kötöttségektől, amelyek ilyen makacsul befészkelték magukat az életedbe? A negatív dolgoknak azért rendkívül erős a szorításuk, mert egy olyan mögöttes energiához tapadnak, amelyek nem akar leválni rólunk. A dühös embernek nincs szüksége valós okra, a mérgelődéshez; csupán ürügyet keres, hogy kiengedhesse a felgyülemlett energiát. Az aggodalmaskodók félelmei ugyanígy belülről fakadnak; nem egy bizonyos dologhoz kötődnek hanem a félelemhez magához. Hogy szabadulj, el kell engedned minden megrekedt energiát, amely egyre csak a régi megszokott üzenetet küldi az elmédnek. Az elengedés képessége pedig összetettebb, mint amilyennek elsőre tűnik, ugyanakkor nincs nála fontosabb. A harag és a félelem a két érzelmi energiát, a mely a leginkább bilincsbe ver bennünket. Elengedésük egy folyamat, amely a következő elemekből épül fel:
- Légy éber! Ne nyomd le az érzéseidet, ha düh vagy aggodalom tölt el. Állj ellen a kísértésnek, amely azt súgja, hogy nézz át rajtuk. Minél éberebb vagy, annál könnyebben hozzáférhetsz a pangó energiákhoz, hogy elengedd őket.
- Légy tárgyilagos! Ha személyesen azonosulsz a negativitással, sosem leszel képes elengedni azt. Tanuld meg úgy szemlélni a haragot, mint ami csupán egy energia. Akár az elektromosság. Az elektromosságnak semmi köze hozzád, ahogyan a haragnak sem. Ami pedig a félelmet illeti, ott talál jó táptalajt, ahol veszélyt sejtesz, vagy a biztonság megrendülését érzékeled.
- Függetlenítsd magad a helyzettől! Az energiák mindig konkrét helyzetekhez kötődnek. Egészen addig nem tudod teljesen elengedni a hozzá kötődő energiákat, amíg abban a konkrét pillanatban élsz. A saját érdekedben vonatkoztass el a tényszerű helyzettől és engedd el a dühödet. 
- Vállald a felelősséget! Ez a lépés összefügg a helyzettől való függetlenedéssel. Meg kell tanulnod, hogy a te energiád csakis a tiéd, és senki másé. Spirituális értelemben sosem számít, hogy kinek van igaza, és ki téved, vagy hogy ki az elnyomó, és ki az elnyomott. Az egyetlen lényeges dolog az, hogy megőrizd a szabadságodat. A te feladatod, hogy elengedd a benned lévő energiablokkokat, bármilyen okból is keletkeztek. Ha képes vállalni a felelősséget értük, nem kell többé a körülmények áldozataként hánykolódnod.
- Ne várd, hogy bárki más megcsinálja helyetted! Egészen bizonyos, hogy létezik isteni útmutatás a szabadsághoz, azonban énen keresztül vezet az út. Rendíthetetlen és megkerülhetetlen tény, hogy a spirituális útra csakis a saját elmédet, testedet és lelkedet viheted magaddal. A többiek nyújthatnak vigaszt és adhatnak pár jó tanácsot, de saját bensődet egyedül csak te fedezheted fel. 
- Hagyd, hogy a tested is része legyen a folyamatnak! Az elengedés nem kizárólag mentális történés, múltad, a sejtjeidbe ivódott, és te szentélyt emeltél neki a tested révén. Számtalan hasznos fizikai módszert és méregtelenítő terápiát ismerünk. Mindenekelőtt hagyd, hogy a tested azt tegye, amit szeretne. Tudja ő jól, hogyan reszkessen a félelemtől, vagy rázkódjon a dühtől. Ne nyomd el a természetes fizikai reakciókat de ne is akard áttolni, ráerőszakol őket valaki másra. A megrekedt energiák eltakarítása személyes ügy, ami csakis rád tartozik. 
- Kutass, és fedezz fel! Nincs izgalmasabb dolog a világon, mint rájönni, ki is vagy valójában. Az emberek nagy többsége másodkézből kapott információk alapján él, másoktól hallott szólamok szerint, amik múltbéli vélemények visszhangjai. A múlt pedig megrekedt energiákat termel. A megfelelni akarás rátelepszik a szabadságvágyra, és félelmet gerjeszt. Szerencsére minden apró lépéssel, amellyel elengedsz valamennyit ezekből a régi energiákból, megnyersz egy újabb szeletet a szabadságodból. 
- Értékeld a szabadságot mindennél többre! Két ellentétes impulzus hajt bennünket. Az egyik azt súgja, „ezt akarom tenni,” a másik pedig: „ ezt kellene tennem” az első a szabadság hangja, a második a félelemé. Az isteni terv rendkívül összetett és szövevényes, és mégis, ha az egyes embert nézzük, végtelenül egyszerű. Annak kell lenned, aki lenni akarsz, azt kell tenned, amit tenni akarsz. Ez azonban nem egyenlő azzal, amit az egód diktál, vagy amire a fantáziád ösztönöz. A spirituális szabadság által belépsz a végtelen létezésbe. Ekkor és csakis ekkor láthatod meg igazi önmagadat. Arra is rájössz, hogy az apró kitörési kísérletek, amelyeket a szabadság érdekében tettél mind mind egy újabb lépést jelentettek a helyes irányba vezető úton.
A megrekedt energiák arra kényszerítenek, hogy olyas valaki légy, aki már nem vagy többé. A múlt nem mutathatja meg az utat a jövőbe, ennek ellenére a legtöbb ember erre próbál támaszkodni. Ha elengeded a pangó energiákat, a múltadat engeded el.
Ha sikerül elég mélyre menned, magától az időtől is megszabadulhatsz. Ez az elengedés a végső szabadság kulcsa. Az emberiség egész történelme ott van benned; tiéd a világ minden fájdalma és szomorúsága, félelme és haragja. Ha megszabadítod önmagad, egyben a világot is megszabadítod.
Felhasznált irodalom: Deepak Chopra: Miért nevet Isten című könyve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése